Etusivu
Tangolla
Tähkäpää
Grease
Kulissi goes a cappella
Liput
Toiminta
Jäsenlomake
Hallinto
Aiempia näytelmiä
Media


22.04.2018
Latoteatteri Kulissi
Etusivu
Kansantauti (2015)

 kansantauti_header_2.jpg

Kulissin kesän 2015 musiikkinäytelmä on Mirka Seppäsen

KANSANTAUTI

- Ratkaisukeskeinen populaarimusikaali - 

Kantaesityksen ensi-ilta keskiviikkona heinäkuun 15. päivä. 

 

Useamman Broadway-musikaalin jälkeen Teatteriyhdistys Kulissi panostaa paikalliseen teatteriosaamiseen ja palaa suurkaupunkien slummeista kotimaiseen mielenmaisemaan. Kesän 2015 aikuisten musiikkinäytelmänä nähdään kantaesitys, jonka ohjaa ja käsikirjoittaa Keski-Suomen harrastajateatterikentältä tuttu Mirka Seppänen. Tragikoomisen populaarimusikaalin teemana on eniten työkyvyttömyyttä aiheuttava kansantautimme, masennus.

vasten_auringon_siltaa.jpgKansantauti – Ratkaisukeskeinen populaarimusikaali heijastelee nykytilannetta, jossa diagnooseja jaetaan kevyin perustein, muttei välttämättä niitä tarvitseville. Resurssien puutteessa kaikentasoisten masentuneiden ensisijaiseksi, ja usein ainoaksi hoitokeinoksi, määrätään lääkitys, vaikka tutkimustenkin valossa parempi apu löytyisi muualta – vaikkapa kuorolaulusta.

Kansantauti tarttuu tärkeään aiheeseen teatterin keinoin. Näytelmässä joukko masentuneiksi epäiltyjä on pakotettu intensiivisen lyhytterapian leirille piristymään – tarkoitus ei ole käyttää musiikkiterapiaa, mutta kuinkas käykään, kun kapinahenki nousee ja ulkopuoliset voimat ottavat vallan? Värikkäiden henkilöhahmojen tunnistettavat taustatarinat ja terävä yhteiskuntakritiikki lyövät leikkisästi kättä vauhdikkaan mustan huumorin ja fantasiaelementtien kanssa, ja lopputulos ylistää yhteisöllisyyden voimaa.

maailmanpyora.jpgKulissin 20-henkinen laulava ja tanssiva esiintyjäryhmä vyöryttää lavalle suhdettaan musiikkiin ja masennukseen pohtivia leiriläisiä, teatterin kummituksia, robotin ja ruotsinlaivalta irtisanotun ex-bilebändin, jonka repertuaari kattaa kotimaisia rock/pop-biisejä aina punkista kansanlaulun kautta iskelmään asti.

Kansantauti on 20. merkkivuottaan teatterintekijänä viettävän Mirka Seppäsen debyytti Latoteatterissa. Seppäsen pääalaa on dramaturgia (koulutus ja näytelmien käsikirjoitus) ja harrastajanäytteljöiden ohjaaminen. Hänen esityksilleen ominaista on vahva äänisuunnittelu ja viehättävän vino tunnelma. Kansantaudin haasteeksi Seppänen valitsi vastavedon perinteiselle Hollywood-musikaalille. Mitä tapahtuu kun lähtötilanteessa musiikki on joko kiellettyä tai vääränlaista ja ihmisten suhde laulamiseen ristiriitainen?

Lavalla nähdään tuttuja kulissilaisia ja Latoteatterissa ensimmäistä kertaa nähtäviä kokeneita harrastajanäyttelijöitä. Livebändi kajahtaa komeasti musiikinohjaaja Antti Korhosen hyppysissä. Laulut ohjaa viime vuoden Oliver!:n lauluja luotsannut Noora Määttä. Koreografina ja visualistina jatkavat kulissin konkarit Anne Joutsimäki ja Anniina Kärkkäinen.

"Me muutetaan maailma!"


seija_pave.jpgEnsi-ilta keskiviikkona 15. heinäkuuta klo 19.

Muut esitykset:
Pe 17.7.
Su 19.7.
Ti 21.7.
Ke 22.7.
To 23.7.
Su 26.7.

To 6.8.
Pe 7.8.
Ke 12.8.
To 13.8.
iltojen_ilo.jpgPe 14.8.
Su 16.8.
Ke 19.8.
To 20.8.
Pe 21.8.
Su 23.8.
Ke 26.8.
To 27.8.
Pe 28.8.

Esitykset klo 19 Latoteatterissa.

Kesto väliajan kanssa noin 2 ja puoli tuntia.

kaarlo.jpgLiput 16 €/ 14 €. Ryhmät yli 10 henk. 12 €/ lippu
Lippuvaraukset
numerosta 044 550 5353 tai lipunvaraus-järjestelmästä, täältä.  

 

Kansantauti - Ratkaisukeskeinen populaarimusikaali

Ohjaus, käsikirjoitus ja musiikkivalinnat: Mirka Seppänen
Bändin ohjaus ja sovitukset:
Antti Korhonen
Laulun ohjaus ja sovitukset:
Noora Määttä
Koreografiat:
Anne Joutsimäki
Visualisointi:
Anniina Kärkkäinen
Valosuunnittelu:
Jani Pietikäinen ja Satu Hokka
Tekniikan ajo:
Mikael Minkkinen
Tarpeisto: Suvi Suni ja Anniina Kärkkäinen
Graafinen suunnittelu: Riku Suonio
Valokuvat: Juhana Suhonen

Rooleissa: Anumaaria Tulla, Tomi Huusko, Olga Rajala, Pietari Olsbo, Katariina Sarja, Minna Pohjola, Ida Arhosalo, Esko Virkki, Sakarias Liukko, Riku Suonio, Hanna Tiihonen, Taru Mäkinen, Niina Kupari, Tea Pajukanta, Pia Oikarinen ja Marjukka Valtanen.

Bändi:
Antti Korhonen - koskettimet
Marius Pirhonen - kitara
Ilmari Ahlgren - basso
Vili Kallonen - rummut

 

kansantauti_downer.jpg

  
Jyväskylän teatteriyhdistys Kulissi ry. Käyntiosoite: Survo-Korpelan Latoteatteri, Siltakatu 25, Jyväskylä
Puhelin: 044 550 5353 Sähköposti: kulissi(a)kulissi.fi
© Jyväskylän teatteriyhdistys Kulissi ry. 2006-2018