Etusivu
Tangolla
Tähkäpää
Grease
Kulissi goes a cappella
Liput
Toiminta
Jäsenlomake
Hallinto
Aiempia näytelmiä
Media


22.04.2018
Latoteatteri Kulissi
Etusivu arrow Toiminta
Toiminta

Latoteatteri sijaitsee Kuokkalassa Survo-Korpelan Kartanon alueella. Tarkempi osoite on Siltakatu 25. 

Näytelmät 

Valmistamme joka vuosi kaksi näytelmää; yhden lapsille ja yhden aikuisille. Tärkein periaatteemme näytelmien valinnassa on se, että ne ovat musiikkinäytelmiä. Teatterimme on tunnettu siitä, että näytelmiemme musiikki on ensiluokkaista, mukana on aina oikea orkesteri ja näytelmien lauluissa on voimaa, taitoa ja suurta tunnetta. Emme kysele laulututkintoja tai muita todistuksia, mutta vaadimme aidon halun hullaantua musiikista ja teatterista, koska silloin kun laulu ja olemus näyttämöllä tulevat aidosti suoraan sydämestä, yleisön päät kääntyvät hieman kallelleen, suupielet nousevat vienoon hymyyn ja nenäliinapaketit alkavat kahista.

Harjoitukset

Harjoitukset kesän näytelmiin alkavat yleensä edeltävän vuoden puolella viimeistään joulukuussa teksti- ja lauluharjoituksilla jatkuen koko talven ja kevään n. kerran viikossa. Perinteenä on ollut järjestää myös viikonlopun mittaisia (la-su) kursseja, joiden aihepiirit ovat liittyneet näyttelijän työhön ja musiikkiin ja joita ovat vetäneet teatteriammattilaiset. Kurssitoiminta on koettu hyväksi tavaksi antaa perusvalmiuksia vähemmän teatteria harrastaneille sekä vahvistaa kokeneempien harrastajien ilmaisua ja kehonkieltä.

Mitä lähemmäs näytäntökautta päästään, sitä tiiviimmin myös harjoitellaan. Viimeinen viikko ennen ensi-iltaa varataan viimeisille harjoituksille, läpimenoille ja tekniikan (valot, äänet, puvustus, lavastus) mukaan tuomiselle. Ryhmähenki ja yhdessä tekemisen meininki nousee huippuunsa aina tämän viikon aikana ja kaikki alkaa olla valmiina ensi-iltaa varten.

Mukaan toimintaan?

Kiinnostuitko toiminnastamme tai haluaisitko olla muuten vain mukana? Teatteritoiminta on monen eri tekijän ja toimijan yhteistyötä, jonka lopputulos nähdään illasta toiseen kesän esityksissä. Varsinkin kesäteatteritoiminnassa tarvitaan paljon ihmisiä, jotka kantavat kortensa kekoon yhteisen päämäärän saavuttamiseksi. Ennen kuin näytelmä on valmis esitettäväksi, on tehtävä paljon työtä ja tekijöitä tarvitaankin mm.

  • näyttelijöiksi
  • lavastukseen
  • puvustukseen
  • valo- ja äänimaailman luomiseen
  • kioski- ja lipunmyyntitoimintaan
  • markkinointiin
  • käsiohjelman ja julisteiden suunnitteluun

Eli vaikka näkyvintä osaa näytelmissä tekevät näyttelijät, ilman em. töiden tekijöitä näytelmiä ei voitaisi esittää. Toivotamme siis mitä lämpimimmin tervetulleiksi toimintaamme mukaan kaikki teatterista kiinnostuneet ja innostuneet ikään ja sukupuoleen katsomatta! Voit ottaa milloin tahansa yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen [Tämä sähköpostiosoite on suojattu roskapostia vastaan, aseta javascripttuki päälle nähdäksesi osoitteen.] tai puhelimitse numeroon 044 550 5353.

 
Jyväskylän teatteriyhdistys Kulissi ry. Käyntiosoite: Survo-Korpelan Latoteatteri, Siltakatu 25, Jyväskylä
Puhelin: 044 550 5353 Sähköposti: kulissi(a)kulissi.fi
© Jyväskylän teatteriyhdistys Kulissi ry. 2006-2018